Империал Ресорт - бяло лого

Условия за резервации

Резервации

Резервацията се счита за потвърдена, след като клиентът е получил писмено потвърждение по имейл, в което се уточнява и пълната сума по направената резервация. Всички промени или допълнения към направената резервация ще се считат за валидни при условие, че са уговорени и потвърдени чрез:

  • кореспонденция в писмена форма, като всяка промяна на резервацията (дати на пристигане и заминаване, брой нощувки, брой клиенти, тип настаняване, тип изхранване и т.н.) следва да получава писмено потвърждение от страна на хотела; или
  • онлайн резервационната система, през която е направена резервацията;

Специални изисквания

В случай, че клиентът има специфични изисквания, свързани с пътуването (например непоносимост към определени храни, специфични заболявания, изискващи допълнителни или по-различни услуги и др.), то те трябва да бъдат предварително приети от хотела и уговорени в писмена кореспонденция между страните.

Цена и начин на плащане

Ако при направата на резервация клиентът не е потвърдил различни от описаните по-долу условия за плащане и анулация, то важат следните условия:

В срок от 3 (три) работни дни от датата на потвърждението, клиентът се задължава да извърши авансово плащане в размер на 50% (петдесет процента) от обявената цена на заявените от него и потвърдени от страна на хотела туристически услуги. Останалата част от сумата по резервацията клиентът заплаща най-късно 14 (четиринадесет) дни преди датата на пътуването. В случай, че до датата на пътуването остават 14 (четиринадесет) или по-малко от 14 (четиринадесет) дни, клиентът се задължава да заплати цялата цена на заявените от него и потвърдени от страна на хотела туристически услуги. Хотелът има право да определя и по-ранни крайни срокове за заплащане на цялата цена, както и условия за промени и анулации по резервацията, например обуславящи намаления на цената, или свързани с други промоционални условия. Всички плащания се извършват по електронен път – с карта (VISA, MasterCard) чрез уебсайта на хотела или по банков път, като разходите и комисионните по банковите преводи се заплащат изцяло от клиента.

Настаняване в хотела

Настаняването в хотела се извършва след 14:00.

Напускане на хотела

Услугите приключват в 12:00 в деня на напускане на хотела. При желание за късно освобождаване на стаите от страна на клиента, хотелът може да осигури такова при наличност срещу допълнително заплащане.

Неустойки

Неустойките са различни в зависимост от избраната тарифа при направата на резервация. 

При стандартни условия по тарифата Нощувка на база Ултра Ол Инклузив Клиентът може да се откаже от услугите без да дължи неустойки в срок не по-късно от 14 дни преди датата на пристигането в хотела и предплатената сума ще бъде възстановена на клиента. 

При отказ по-малко от 14 дни преди датата на пристигането на клиента в хотела, неустойката е в размер равен на една нощувка, а останалата сума се възстановява на клиента. 

В случай на непристигане в хотела – неустойка в размер на 100 % от общата стойност на услугите.

При отказ на клиента от резервация след настаняване, клиентът дължи общата стойност на услугите.

При резервиране по тарифата с Невъзвръщаема стойност, Клиентът може да се откаже от услугите като стойността на цялата предплатена сума се задържа като неустойка. 

В случай на непристигане в хотела – неустойка в размер на 100 % от общата стойност на услугите.

При отказ на клиента от резервация след настаняване, клиентът дължи 100% от общата стойност на услугите.

При резервиране по тарифата за ранни записвания Клиентът може да се откаже от услугите без да дължи неустойки в срок не по-късно от 30 дни преди датата на пристигането в хотела. При отказ по-малко от 30 дни до датата на настаняване, неустойката е в размер равен на една нощувка. Останалата сума се възстановява на клиента. В случай на непристигане в хотела – неустойка в размер на 100 % от общата стойност на услугите.

При отказ на клиента от резервация след настаняване, клиентът дължи 100% от общата стойност на услугите.

В случай на причинени от страна на клиента материални щети при ползване на услугите той дължи заплащане по цени на дребно в страната на пребиваването си.