Империал Ресорт - бяло лого

Какво означава ол инклузив: Пълен наръчник

Все повече туристи си задават въпроса “Какво значи ол инклузив?”. Със сигурност много пъти сте чували този термин, докато сте обмисляли къде да резервирате следващата си почивка. Сигурни сме и че сте попадали и на фразата “ultra all inclusive”, за който също ще поговорим малко по-нататък.

Какво означава ол инклузив: Пълен наръчник

Източник на изображението: Unsplash.com

Какво е ол инклузив: определение

Преведено от английски език, “all inclusive” означава “всичко включено” и практически е именно това – туристите получават изключително много добавена стойност към цената, която са заплатили за престоя си в даден хотел.

Обяснено най-просто, почивките на ол инклузив принцип предлагат изживяване, при което клиентът има множество удобства, включени в заплатената от него цена. В това число е включено както изхранването и напитките, което обикновено представлява сериозно перо от бюджета на една почивка, така и други удобства, от които гостите на хотела могат да се възползват. Сред тях е включено използването на басейни – вътрешен и външни, джакузи, в някои случаи СПА услуги и частни плажове.

Често срещано за един ол инклузив или ултра ол инклузив хотел е да се намира на по-отдалечена или усамотена локация, което позволява на туристите да се насладят на една пълноценна и спокойна почивка. 

Какво означава ол инклузив: Пълен наръчник

Източник на изображението: Unsplash.com

В самата All inclusive концепция е заложено, че туристите нямат причина да напускат пределите на хотела, освен ако не искат, разбира се. Това се дължи на факта, че всичко необходимо вече им е осигурено, включено е в цената и се намира на една ръка разстояние, а те могат да се фокусират върху почивката си.

Много често ол инклузив е предпочитан от семейства с деца, които могат да разчитат на включени закуска, обяд и вечеря. Към тях много често се добавят и алкохолни напитки, стига да са местно производство. Ако искате да употребявате вносен алкохол, тогава трябва да се възползвате от услуга тип “ултра ол инклузив”.

Какво значи ултра ол инклузив?

Може би се питате какво е ултра ол инклузив. Да, звучи малко по-различно и действително е така. 

При ултра ол инклузив офертите, туристите могат да консумират безплатно и вносни алкохолни напитки

Всъщност, “безплатно” може би не е правилният термин, защото това така или иначе е отразено в заплатената цена, но със сигурност ще ви излезе по-евтино, отколкото ако трябва да посещавате скъпите барове или заведения по Черноморието, особено в летния сезон. 

В този ред на мисли може да се каже, че това допълнително заплащане си струва инвестицията, ако не можете да си представите почивката си без подобно удоволствие. 

Тук трябва да напомним, че баровете и ресторантите в ол и ултра инклузив хотелите имат определено работно време, с което трябва да се съобразите. В хотела има достатъчно начини да се забавлявате и да консумирате, но се поинтересувайте от часовите интервали, в които можете да го правите.

Освен че имат всичко включено в цената, често гостите на Ultra All Inclusive хотели могат да се възползват и от допълнителна “екстра” като например трансфер от летище или автогара. Това обаче не винаги е включено в цената и често пъти се доплаща допълнително.

Това важи и в контекста на локацията на хотела. Ако обичате да карате ски или сноуборд и решите да отидете на зимен курорт, например, то тогава лифт картата може да е включена в ултра ол инклузив пакета на комплекса.

Ако се нуждаете от такъв тип услуги, ви съветваме да проверите условията на хотела предварително и да попитате дали са включени в цената.

Източник на изображението: Unsplash.com

Други видове Ол Инклузив услуги

Някои хотели предлагат на своите гости и услугата “ол инклузив лайт”. При нея туристите могат да се възползват от по-ниски цени на престоя, тъй като някои от компонентите на услугата са редуцирани. Като пример за това можем да дадем броя ястия, които те могат да консумират по време на хранене.

Друг тип ол инклузив услуга е “ол инклузив софт”. При нея гостите получават допълнителен комплимент към своя ол инклузив пакет, а именно – “софт” питиета, както наричаме безалкохолните напитки, например.

Какво обикновено се включва в пакета?

Няма да преувеличим, ако кажем, че услугата All Inclusive включва повече от всичко онова, от което туристите се нуждаят, за да бъдат напълно осигурени по време на своята почивка – храна и напитки, забавления, удобства и т.н. Ето и някои от нещата, които можете да очаквате при подобна услуга.

Гурме хранене

Хотелите с ол инклузив пакети включват неограничено изхранване за своите гости. Качествената услуга се отличава с разнообразни ястия и истинско кулинарно пътешествие.

В HI Hotels Империал Резорт можете да се насладите на вкусна храна, приготвена от професионални готвачи.

Уелнес и СПА

Не всички хотели разполагат с Уелнес и СПА зона и такъв тип услуги обикновено не са част от пакети с всичко включено в цената. В случай че не е ясно упоменато в условията или на сайта на хотела, съветваме винаги да се консултирате със служител на комплекса, за да не останете разочаровани.

В хотел Империал Резорт Слънчев Бряг разполагаме със СПА комплекс, чийто услуги са на ваше разположение срещу допълнително заплащане. Въпреки това предоставяме напълно свободен достъп до нашите вътрешни и външни басейни и джакузи като част от Ултра Ол Инклузив услугата ни.

Качествено обслужване

Плащайки за All Inclusive, туристите инвестират в своя безпроблемен и приятен престой и обслужване от най-високо ниво. В HI Hotels Imperial Resort се гордеем с качеството на нашата ол инклузив услуга и с отличните отзиви от посетителите на комплекса.

Развлечения и дейности

Когато избирате такъв тип хотелски пакет, съветваме да проверите и какви забавни развлечения и различни дейности се предлагат за гостите на хотела.

На територията на хотел Империал Резорт малки и големи могат да открият различни по тип забавления, с които да обогатят почивката си и да запълнят свободното си време в хотелския комплекс. 

Външни и вътрешен басейн, включително детски, както и сплаш зона за малките посетители са перфектен избор за моментите, когато си взимаме почивка от плажа. 

Предлагаме и други активности:

  • Тенис на маса 
  • Дартс 
  • Боча 
  • Петанк 
  • Шафълборд 
  • Плажен волейбол
  • Денс фитнес и други.

Какво означава ол инклузив: Пълен наръчник

Източник на изображението: Unsplash.com

С какво се отличават ол инклузив курортите от останалите?

Както обобщихме във всичко казано досега, ол инклузив курортите предлагат на своите гости едно “завършено” изживяване – нощувки, изхранване, активности и зони за удоволствие и релакс. Така гостите на хотела могат да релаксират по един коренно различен начин, без да се налага да мислят къде да обядват или вечерят, напускайки пределите на комплекса. 

Какви са предимствата на (ултра) ол инклузив почивките?

Какво значи ултра ол инклузив е нещо, което трябва да знаем, когато резервираме следващата си почивка.

При този тип ол инклузив (ултра) гостите могат да се възползват от много предимства, включително и от консумацията на външен алкохол, без да е нужно да заплащат допълнително. При някои хотели, ултра ол инклузив означава и допълнителни услуги на тяхната територия.

HI Hotels Imperial Resort е един от българските хотели, предлагащи отлична ултра ол инклузив услуга и нощувки в Слънчев бряг

В нея е включена свободна консумация в два от четирите ресторанта на хотелския комплекс, както и акценти като тематични вечери, свободно ползване на басейните, аниматори за децата, сплаш зона, снек барове и много други удоволствия за малки и големи.

Какво означава ол инклузив: Пълен наръчник

Източник на изображението: Unsplash.com

Често задавани въпроси

Какво означава ол инклузив лайт?

Ол инклузив лайт е тип ол инклузив, но с намалена цена поради редуцирани компоненти от услугата, например – намаляване на броя ястия по време на хранене.

Какво означава ол инклузив софт?

Ол Инклузив Софт е тип услуга, при която гостите на хотела получават към своя пакет и т.нар. “софт питиета” – безалкохолни напитки и т.н.

Вярно ли е, че при услуга “ултра ол инклузив” може да се консумира и вносен алкохол?

Да, това действително е така – този тип ол инклузив позволява консумацията на външен алкохол.

Ултра ол инклузив по-скъп ли е от стандартния ол инклузив?

Да, цената е по-висока, тъй като за гостите има предвидени допълнителни привилегии.