Империал Ресорт - бяло лого

Екзотични Азиатски ритуали

Жена в очакване на азиатски масаж в СПА хотел империал резорт

Imperial Resort

Изберете цялостен подход към здравето и спокойствието си и се насладете на азиатския масаж в СПА центъра на хотел Империал Резорт. Това е една от най-предпочитаните ни СПА услуги, поради многото плюсове, които носи за възстановяването на физическия и психическия ни комфорт.

Нашите квалифицирани терапевти използват древни техники, които ще ви осигурят допир до лечебните традиции на Древния Изток

Разгледайте екзотичните ритуали и процедури в СПА зоната на хотелския комплекс и изберете най-подходящия за вас!

Услуги, продължителност и цени

HI Hotel Imperial Resort предлага богат избор от традиционни азиатски методи и ритуали, които ще ви осигурят усещане за хармония и спокойствие.

Какви са ползите от азиатските масажи и ритуали?

Азиатските масажи и ритуали носят множество ползи за тялото, ума и духа. 

Ето някои от тях:

  • Релаксация и намаляване на напрежението и стреса – техниките при тайландския масаж и шиацу масажа, например, целенасочено работят върху активните точки в тялото и енергийните меридиани, което допринася за отпускане на натрупаното напрежение.
  • Подобряване на кръвообращението – масажът стимулира кръвообращението, което помага за по-ефективното премахване на токсините от тялото и подобрява общото здравословно състояние.
  • Подобряване на гъвкавостта и мобилността – традиционният тайландски масаж, както и други азиатски техники, включват разтягания, които помагат за увеличаване на гъвкавостта и мобилността на тялото.
  • Подобряване на енергийния поток – масажите и ритуалите от Древния Изток целят да хармонизират енергийния поток в тялото, като стимулират точки и меридиани, свързани с жизнената енергия (прана, или чи).
  • Подобряване на психическото здраве и емоционалното състояние – азиатските масажи могат да намалят нивата на стрес и тревожност, да повишат чувството за спокойствие и да подобрят настроението, осигурявайки вътрешен баланс.
Подготовка за азиатски масаж
Специален метод на прилагане на азиатски масаж в спа център на хотел

Как да се подготвите за процедурите?

Подготовката за азиатски масаж е важна за оптималното извличане на ползите от процедурите и усещането за комфорт и отпускане на цялото тяло

Преди процедурата, отделете време да релаксирате и да се успокоите. Избягвайте тежка храна и алкохол и пийте достатъчно вода, тъй като добрата хидратация е важна за избягване на дехидратация по време на масажа.

Ако ви предстои първи допир до азиатския масаж, не се притеснявайте да зададете своите въпроси и да обсъдите желанията и очакванията си с терапевта в СПА центъра

Ако имате специфични здравословни състояния или проблеми, които бихте искали да споделите със специалиста, направете го преди началото на процедурата. Това ще му помогне да адаптира техниките си според вашите нужди.

Често задавани въпроси

Каква е разликата между различните видове азиатски масажи?

Азиатските масажи имат много разновидности – те се различават по своите методи и техники, като се фокусират върху различни аспекти на тялото и енергията. Например, шиацу се фокусира върху активни точки по енергийните меридиани, докато тайландският масаж включва разтягания и натиск върху енергийни зони.

Кой масаж е подходящ за мен?

Изборът на подходящ вид масаж зависи от вашите нужди и предпочитания. Ако имате желание за освобождаване от стреса, може да предпочетете тайландски масаж. За лечение на определени болки и напрежение, шиацу може да бъде подходящ избор.

Има ли възрастови ограничения при азиатските масажи?

В повечето случаи, азиатските масажи са подходящи за хора от всички възрасти. Въпреки това, може да има специфични условия или противопоказания за определени групи хора. 

Азиатски масаж с ароматерапия