Империал Ресорт - бяло лого

Семейна почивка на море: Плажни дейности за цялото семейство

Какво е първото нещо, което изниква в съзнанието ви, когато прочетете думата “лято”? Със сигурност вече си представяте как лежите върху ситния пясък, как топлият плажен бриз гали кожата ви, а прохладната вода сякаш ви вика да се потопите в нея.

Почивката на морето е без съмнение едно от най-приятните преживявания през годината и е нормално да я очакваме с нетърпение.

Всяка почивка в хотел за цялото семейство, независимо дали сме избрали дестинация за почивка в България или чужбина, има потенциала да се превърне в незабравима и изпълнена с красиви моменти за нас и близките ни.

Най-хубавото на плажа е, че можем да открием всякакви предпоставки за забавление. На всяка крачка се предлагат разнообразни атракциони както за малки, така и за големи. Затова днес ще разгледаме някои от основните плажни дейности по време на почивка, които са подходящи за цялото семейство.

Семейна почивка на море: Плажни дейности за цялото семейство

Източник на изображението: Unsplash.com

Постройте пясъчен замък

Пясъчните замъци са любими на малки и големи. Не случайно са една от първите асоциации, която изниква в съзнанието на повечето от нас, когато се спомене почивка на плажа.

Строенето на пясъчни замъци е забавно, приятно и дори полезно за моториката на най-малките, а спомените за красивите ви творения ще предизвикат усмивки на лицата ви дълго след това.

Вземете кофички, лопатки и формички и дайте воля на творчеството си, докато построите един пясъчен шедьовър. Независимо дали ще построите висока крепост, или няколко малки пясъчни къщички, това забавление ще сплоти семейството и ще донесе само положителни емоции

Оставете децата да поемат инициатива, забавлявайте се и накрая си направете снимки за спомен

Семейна почивка на море: Плажни дейности за цялото семейство

Източник на изображението: Unsplash.com

Изпробвайте плажни игри за всички възрасти

Ако искате да се забавлявате с нещо по-динамично, то защо не пробвате плажни игри за всички възрасти

От класическото фризби, което ще накара цялото семейство да се раздвижи, до плажния волейбол, който всеки познава добре и харесва – със сигурност не липсват възможности за забавление.

Фризби

Прекарвайки още един хубав ден на любимия плаж, защо не опитате една от класиките в семейното забавление, а именно – фризбито? 

Докато дискът лети високо над главите ви, се огледайте. Ще забележите усмихнатите, изпълнени с радостно очакване очи на най-близките си. Тази игра е ненадмината в създаването на настроение.

Фризбито е подходящо за малки и големи, което е и едно от големите му предимства – в играта можете да включите дори малките деца. Не се отправяйте към плажа без фризби, защото във всеки един момент можете да му намерите приложение.

Семейна почивка на море: Плажни дейности за цялото семейство

Източник на изображението: Unsplash.com

Плажен волейбол

Плажният волейбол е популярен спорт в България и по цял свят и то неслучайно. Това е един от най-добрите начини да прекарате времето си на плажа.

Движението и спортът са от изключителна важност за малки и големи, а плажният волейбол е отличен начин да се раздвижите и да не губите добрата си форма по време на лятната ваканция. Играта дава възможност на вас и семейството ви да съчетаете полезното с приятното.

Ако вашият плаж има инсталирана мрежа за волейбол, не губете време и покажете какво умеете. Ако пък близо до вас няма мрежа, или съществуващата такава е вече заета, може да начертаете линия в пясъка и така да създадете въображаема граница, която децата да използват за ориентир и да се забавляват.

Нужна е единствено топка за волейбол и желание! Не забравяйте слънцезащитния крем!

Федербал

Федербалът е друг популярен спорт, който е подходящ за всички членове на семейството – както по-големи, така и по-малки. 

На плажа ще видите много хора, които играят именно федербал, понеже е лесен за практикуване, не изисква специална екипировка или площадка, и се възприема лесно и бързо от децата. 

Опитайте водни спортове

Ако си падате по адреналина, то задължително трябва да опитате водните спортове и атракциони, които се предлагат по плажната ивица и са достъпни за деца и възрастни. 

За по-авантюристично настроените семейства, в днешно време морските курорти предлагат редица приключения. Без значение дали ще яхнете вълните на сърф, ще изследвате крайбрежието с каяци или ще се потопите в подводния свят, за всеки съществува подходящото водно приключение

Тези дейности не само предлагат вълнуващи преживявания, но и създават незабравими моменти, докато споделяте вълнението от това да опитате нещо ново заедно. 

Сърф

Сърф бордове за малки и големи се предлагат буквално на всеки ъгъл по морските курорти през лятото. Забавните моменти са гарантирани, а когато след много опити, успеете да се задържите на дъската, щастието ще е изписано на лицето ви.

Ако никога не сте сърфирали, но имате желание да се научите, можете да се запишете в някое от немалкото сърф училища, предлагащи обучение за начинаещи. Лицензиран инструктор ще преведе вас или цялото ви семейство през първите стъпки на това незабравимо приключение. 

С времето ще забележите, че не само разбирате техниката за управление и задържане на дъската, но и искрено се забавлявате.

Каяци

Карането на каяк е друга морска активност, която в последно време добива голяма популярност сред летовници по българското черноморие. Тук основната разлика е, че можете да си наемете каяк с две места, споделяйки удоволствието с член на семейството.

Освен че е истински забавно приключение и предпоставка за създаване на красиви спомени, управлението на каяк представлява и отлична тренировка за горната част на тялото. Тук отново можете да съчетаете полезното с приятното, при това – за двама!

Семейна почивка на море: Плажни дейности за цялото семейство

Източник на изображението: Unsplash.com

Гмуркане

Гмуркането е страхотен начин да се запознаете с вълнуващия свят на морския живот, изследвайки отблизо всичко, което се намира под равнището на водата. 

За целта ви е нужно да наемете водолазен костюм, или основна екипировка, а правилата и техниките на гмуркането можете да получите от сертифициран инструктор. 

Подобно на много други активности, на няколко метра от морето във почти всеки развит курорт има богат избор от професионални инструктори, които могат да ви научат да се гмуркате и да превърнете това в интересна, забавна и полезна дейност, по време на лятната си почивка.

Семейна почивка на море: Плажни дейности за цялото семейство

Източник на изображение: unsplash.com

Направете декорация или морска картина

Едва ли има по-добър момент да се докоснете до творческата си страна от времето, прекарано със семейството на плажа

Съберете мидички, цветни камъчета и водорасли, и изработете интересна декорация или морска картина. По този начин не само ще осигурите забавление на по-малките, но и ще стимулирате тяхната креативност и себеизразяване

Ще се учудите колко изобретателни могат да бъдат децата, когато им се даде поле за изява, а на плажа не липсват подобни възможности.

Дайте възможност на въображението им да се развихри, като създадат изкуство с материалите, които брегът им предоставя. Помолете ги да съберат всичко, което според тях би било от полза за създаването на красиви морски картини. Това е първата част от забавлението. 

Те ще влязат в ролята на малки изследователи, а след като съберат всички материали, оставете свобода за въображението им и им помогнете да материализират идеите си върху пясъка.

Това е страхотен начин за сплотяване на семейството, а резултатът е нещо красиво, което ще остане за вас и малките спомен за цял живот.

Семейна почивка на море: Плажни дейности за цялото семейство

Източник на изображение: unsplash.com

Направете си семеен пикник на плажа

Прекарвайки време в игри и забавления, неизбежно всички огладняват и идва време за почивка и за храна. Добрата новина е, че не е задължително да поръчвате храна от някое от близките заведения. Можете и сами да се погрижите за това. 

Икономична, практична и забавна идея е да си направите пикник на плажа, носейки си собствена храна по ваш вкус, както и предпочитаните от вас напитки. Не ви е нужно нищо повече от кошница за пикник, където да поставите продуктите, които сте си подготвили. 

Така не само ще хапнете онова, което искате, но и ще спестите пари, прекарвайки приятно и спокойно времето си с любимите си хора.

Четенето винаги си заслужава

Интелектуалните активности също имат своето място на плажа. Четенето е метод за почивка и дори медитация. Докато четете, пренасяте съзнанието си на различни места и оставяте тялото си да презареди и отпочине.

Докато сте в близост до брега и разгръщате новата си книга, насладете се на сюжета и историята, докато морският бриз гали кожата ви. Това ще ви помогне да се отпуснете и да се заредите с енергия, след дълги игри във водата и разходки по плажа със семейството.

Предложение за въвличане на цялото семейство в света на литературата е да вземете любима книжка на децата и да им почетете. Така ще осигурите така необходимата им почивка, докато слушат с интерес, потопени в историята.

Плажна йога

Едно от големите предимства на йогата е, че може да бъде практикувана навсякъде, от всички и по всяко време – дори на плажа. Ако по принцип сте фенове на йогата, но никога не сте опитвали да я правите край морето, уверяваме ви, че изживяването си заслужава. 

Ако сте напреднали и се упражнявате редовно, сте наясно, че най-доброто време за практикуване на йога на плажа е по изгрев слънце. Плажът в тези часове на денонощието е напълно спокоен, което ви позволява абсолютен релакс и ви дава възможност да се насладите на преживяването максимално.

Вземете своята йога постелка, намерете си подходящо място и се отдайте на любимото си занимание. Децата със сигурност ще се забавляват и е възможно дори да проявят интерес към този спорт, когато ви гледат да го практикувате и опитват да имитират движенията ви.

Йогата ще ви зареди с положителна енергия, като едновременно с това ще успокои съзнанието ви и ще стимулира чувството на вътрешна хармония.

Семейна почивка на море: Плажни дейности за цялото семейство

Източник на изображението: Unsplash.com

Пускане на хвърчило

Ако плажувате с деца, и не сте пускали хвърчило на плажа, съветваме ви да опитате при първа възможност. Може да намерите хвърчила на достъпни цени във почти всички магазини за играчки.

Стига навън да има поне малко вятър, малките гарантирано ще се забавляват, бягайки след шарената играчка. Тук единствено трябва да внимавате по отношение на другите хора. Докато тичат след хвърчилото, предупредете децата да следят за личното пространство на останалите плажуващи и да не нарушават спокойствието и почивката им. 

Фотография

Ако разполагате с камера или телефон, не забравяйте да запечатате времето на плажа с хубави снимки за спомен. Импровизирайте с близките си и си направете възможно най-интересните фотографии на плажа, по брега и, ако разполагате с водоустойчива снимачна техника, във водата

След време ще се радвате, че сте успели да запазите момента завинаги. Не забравяйте, че тези моменти бързо ще отминат, поради което е задължително да ги “запечатате”, за да се връщате към тях във възможно най-подробни детайли след време.

Заключение

Дните на плажа предлагат множество различни възможности за забавление както за възрастни, така и за деца. Използвайте това време с умисъл – не оставяйте създаването на красиви спомени и приключения за вас и семейството ви на случайността.

Импровизирайте и опитайте различни активности с близките си хора, които са нови и интересни за вас. Поинтересувайте се какви условия за летни забавления и атракции предлага избраното от вас място за почивка, преди да резервирате престоя си.

Подсигурете сте, че имате всички необходими предпоставки за незабравимото прекарване на цялото семейство.

Защо Слънчев бряг и HI Hotels Imperial Resort?

Слънчев бряг е един от най-предпочитаните курорти за почивка по Южното Черноморие и именно затова привлича хиляди посетители всяка година. Освен с динамичен нощен живот, курортът се отличава и като чудесно място подходящо за почивка с нощувки за двама, както и за семейна почивка на море All Inclusive с деца

Разнообразните активности и атракциони, вкусната храна на достъпна цена, широките красиви плажове и страхотните забавления са само част от факторите, които правят курорти като Китен, Приморско, Свети Влас, Златни пясъци и Слънчев Бряг толкова привлекателни за хората, търсещи най-доброто място за почивка на море за семейството си

HI Hotels Imperial Resort се намира на по-малко от 100 м. от плажа и е един от хотелите в Слънчев бряг на първа линия, които безспорно осигуряват незабравима почивка в перфектни условия на своите гости. Нашите пакети предлагат всичко необходимо на човек за качествено преживяване. 

Хотелският комплекс е на принципа Ultra All Inclusive, което означава, че за гостите са предвидени не само нощувка, закуска и вечеря, но и включени напитки, забавления и атракциони, а цените са конкурентни. 

Отличава се от останалите хотели и къщи за гости в околността с качественото си обслужване и привлекателната локация – в тихата част на курорта и до самия бряг на морето.

Сред удобствата в хотела влизат и следните:

 • Модерен СПА и уелнес център
 • Красива градина
 • Осигурен платен паркинг
 • Двойна стая
 • Двойна стая с тераса
 • Тройна стая
 • Апартамент с тераса
 • Делукс апартаменти
 • Wi-fi-безплатен интернет достъп в целия хотел
 • Вътрешен басейн 
 • Външни басейни
 • Игрище за плажен волейбол 
 • Дневни и вечерни програми
 • Анимация за деца
 • Детски кът
 • Площадка за игра
 • Бърз и лесен достъп до плажа
 • Забавления за най-малките и много др.

Често задавани въпроси 

Кои са някои от най-интересните игри на плажа, които мога да опитам?

Можете да опитате разнообразни игри и активности като плажен волейбол, фризби, федербал и всичко останало, за което се сетите и обичате да правите.

Какви творчески дейности мога да извършвам на плажа заедно с децата?

Плажът ви предоставя едно цяло морско богатство и то директно в ръцете ви. Изпробвайте различни творчески дейности, които ви хрумнат. От пясъка можете да построите замък, а с мидички и рапани да изрисувате картина върху плажа.

Мога ли да наема воден скутер на плажа?

Някои плажове предлагат наемането на воден скутер, с който можете да се забавлявате и да си прекарате добре. Поинтересувайте се предварително кои са тези места и къде бихте могли да се възползвате от подобна услуга.